Június 24. Hétfő, Iván

Tomboló tűzvész havazással - ezt kapta Colorado az új év első napján

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az év utolsó pár napja teljesen szokványosan indult a Colorado állambeli Denver és Boulder közötti külvárosi területen. Az emberek készülődtek az új év köszöntésére, örömmel szemlélték a pár napja karácsonyra kapott ajándékokat.

December 30-án azonban elképesztő erejű szél tombolt, mely 160 km/h-ás lökéseket is produkált. Ilyen körülmények között lobbant fel a később Marshall névre keresztelt tűz, egyelőre ismeretlen okokból. A futótűz pedig mindössze 3 nap alatt az állam legpusztítóbb tűzvészévé lépett elő.

Január elsejére a helyi hatóságok három eltűnt személyről beszéltek, valamint több, mint 1000 épületről, mely a tűz martaléka lett.

Alapvetően is ritkaságnak számít a téli erdőtüzek fellobbanása, ám a képet szürreálissá tette az a tény is, hogy január elsején havazni kezdett a területen. A lassan növekvő hóréteg között pedig továbbra is parázslottak az épületek és a kiégett autók.

A tüzet sikerült megfékezni, de a tűzoltók továbbra is a kiégett városokat és erdőket járják, hogy az összes parazsat el lehessen fojtani, hiszen ezekből a szél hatására könnyen lobbanhatna lángra újra a tűzvész.

képek és lead kép: AFP