Május 25. Szombat, Orbán

Tokió behavazódott - figyelmeztetéseket kellett kiadni

null

Fehér ruhát öltött Japán fővárosa. A Tokiót elérő csapadék olyan mértékű volt, hogy a helyi meteorológiai szervezet 2018-óta először kénytelen volt figyelmeztetést kiadni.

kép: Philip FONG - AFP

Ebben az esetben egy forgalmas városról beszélünk, így a január 6-án mért 10 cm-es belvárosi hóvastagság kifejezetten soknak számít, bár egyáltalán nem hangzik annak. Ahhoz azonban elég, hogy a városban komoly gondokat okozzon.

kép: Behrouz MEHRI - AFP

A hatóságok felszólították a lakosokat, hogy autóval csak azok induljanak útnak, akik téli gumival, vagy hólánccal rendelkeznek, mivel az utak fagyosak, tekintve, hogy a havazás mellett fagypont közelében alakultak a hőmérsékletek is.

Az elektromos vezetékekre nehezedő nyomás az áramellátásban okozhat fennakadásokat, míg a heves havazás miatt több repülőjáratot is törölni kellett.

kép: Keita Iijima - Yomiuri - The Yomiuri Shimbun via AFP

Tokióban a téli havazás ritka vendég, ezért is okoz nagy gondot a 10 cm-nyi hó. De Japán más területei is kaptak havat a nyakukba bőségesen, így például Hokkaidó szigete közlekedési káosszal kénytelen szembenézni a fehér lepel okán.

kép: Keita Iijima - Yomiuri - The Yomiuri Shimbun via AFP

lead kép: Keita Iijima - Yomiuri - The Yomiuri Shimbun via AFP