Június 24. Hétfő, Iván

Nagyjából 7000 ember rekedt a török autópályákon a hó miatt

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Idehaza is havazott és szinte minden gyerek ugrálva örült a kevéske kis fehérségnek, mert végre előkerülhettek a szánkók, csuszkák, esetleg még a sílécek is. Törökországban azonban az öröm gyorsan kétségbeesésbe váltott.

Míg hazánkban a 20 cm hóvastagság volt a maximum körüli érték, addig Törökország egyes régióiban a 2 méteres vastagságot is elérte a frissen hullott hó, ami már komoly kihívást jelent a mindennapi életben is.

Ez nagyon jól példázza, hogy az intenzív havazásban még az autópályák tisztán tartását sem voltak képesek megoldani az illetékesek, aminek megfelelően több ezer autó rekedt az utakon.

A kimentésükhöz a katonaság segítségét is igénybe kellett venni. Mintegy 2000 jármű közel 7000 utasáról van szó, akik az utakon akár 1 métert is meghaladó hó fogságában rekedtek, és így esélyük sem volt a menekülésre.

A hírek szerencsére halálos áldozatokról egyelőre nem szólnak, de ez sajnos könnyen változhat, mivel a havazás folytatódik és a szakemberek hasonlóan intenzív szakaszoktól is tartanak.

képek és lead kép: Extreme Weather World