Május 22. Szerda, Júlia, Rita

A hőség miatt kiterjedt áramszünet volt Buenos Airesben

null

Idehaza a -15°C vacogtatja a fogakat, eközben Argentínában tombol a nyár. Egészen pontosan 40°C-os hőséget mértek Buenos Airesben, ami csúcsra járatta az energiafelhasználást.

Ez már önmagában is problémás, az embereknek mindenképpen élni kell a régi, jól bevált lehetőségekkel a lakhelyük hűtésével kapcsolatosan, ez okozta a gondot. A probléma pedig nem más, mint az áramszünet, mely több, mint 740 000 ügyfelet érintett.

Az áramhasználat kiugrása és az áramszünet nem csak a lakóházakat érintette. Áramellátás nélkül maradt a helyi víztisztító is, mely tovább rontott a helyzeten.

A nagy melegben ugyanis nem csak a hűtőberendezések nem üzemeltek, hanem a lakosságot felszólították arra is, hogy optimalizálja a vízhasználatot, azaz a lehető legkevesebb vizet használják fel. Ennek oka egyszerűen az volt, hogy nem tudták biztosítani az ivóvizet annak tisztítatlansága miatt.

Az Argentínát most érintő hőhullám olyan léptékű, hogy több szakember is a meleg-rekordok sorozatos dőlését jelzi előre, ráadásul a hőség akár egy hétnél tovább is jelen lehet.

képek és lead kép: shutterstock