Június 16. Vasárnap, Jusztin

Leomlott egy vízesés sziklafala Brazíliában, 10 halálos áldozat van

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az esőnek olyan ereje van, melyre nem is igazán gondolunk. Pedig a kimagaslóan nagy mennyiségű eső komoly rombolásra is képes.

kép: Igor do Vale-AP

Azon túl, hogy a csapadék képes kiterjedt áradásokat okozni, az eróziót is jelentősen fel tudja gyorsítani a nagy mennyiségű víz. Erre láthattunk most példát a Canyon de Furnas-nál, Brazíliában.

A népszerű és csodaszép kanyon egy tóról egészen közelről is megtekinthető, az ott lezúduló vízesés pedig nem csak szép, de nagyon romantikus is. Nem is csoda, hogy turisták tucatjai élvezik a látványt szinte minden nap.

A vízesésen azonban az esőzések hatására nagyobb mennyiségű víz zúdul alá, mely az erózióban is komoly szerepet játszik. A sziklafal pedig hosszabb távon képtelen ellenállni a víz formáló erejének. Ez pedig most tragédia formájában jelentkezett.

kép: STRINGER - ANADOLU AGENCY - Anadolu Agency via AFP

Ahogyan az a videón is látszik, a szikla elválik a faltól, irtózatos erővel csapódik a vízbe, és maga alá temet egy hajót, egy másikat pedig a törmelék és víz temet be.Az eseménynek 10 halálos áldozata van, és 32 ember sérült meg.

kép: Minas Gerais Fire Department - H -ANADOLU AGENCY - Anadolu Agency via AFP

lead kép: Minas Gerais Fire Department - H -ANADOLU AGENCY - Anadolu Agency via AFP