Június 20. Csütörtök, Rafael

Halálra fagytak emberek a havazás miatt kialakult elképesztő dugóban Pakisztánban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Amikor télen autóba ülünk, érdemes a hólánc mellett mást is bekészíteni az autóba. Ez takarókat, vizet és némi élelmet is jelent, hiszen, ha elakadunk valahol, ez bizony életet is menthet. Igaz, csak akkor, ha nem kell nagyon sokáig a hideg autóban fagyoskodni.

Pakisztánban, Muree-ben azonban ez sem segített sokat az embereknek. A turistaparadicsomba özönlöttek a látogatók, meglepően sokan keresték fel a területet, ez pedig végül sajnos katasztrófát okozott.

Egy erőteljes és hirtelen lecsapó hóvihar volt a ludas abban, hogy több ezer autós akadt el az ide vezető, és innen induló utakon január 8-án éjjel. A heves hóviharban néhány óra leforgása alatt 1,2 méternyi fehér lepel hullott.

Emellett a szél is erős volt, és bőven fagypont alatti hőmérsékletekkel kellett számolni. Az elakadt autókon a mentőalakulatok igyekeztek segíteni. Mintegy 1000 autóst sikerült kimenteni azonban nem mindenki volt ilyen szerencsés.

Az elakad autókban 22 ember fagyott halálra, köztük 9 gyerek. Bár a mentők megfeszített munkában dolgoztak, a kétségbeesett emberek gyalog indultak útnak, ez pedig tovább nehezítette a mentési munkálatokat.

képek és lead kép: ANADOLU AGENCY - Anadolu Agency via AFP