Május 26. Vasárnap, Evelin

Eltűnnek a török falvak a hó alatt

null

A törökországi havazások nem csak az autópályákon okoztak durva helyzeteket. Már azt is hátborzongató látni, hogy egy autópályán dugóban rekedt autó tetején több centi hó trónol, de ami Ovacik városában zajlik, az ennél is rosszabb.

A Tunceli tartományban található település kapta a törökországi havazás legjavát - bár az ország 52 tartományában kellett iskolákat bezárni a havazások miatt. Ovacik bár nem egy hatalmas település és többnyire a turisták szállásolására rendezkedett be, 1 méteres hóvastagsággal küszködik.

Ennél rosszabb a helyzet a településtől kijjebb eső régiókban, itt ugyanis a hóvastagság már a 2 métert is eléri, sőt, sokszor meg is haladja. Ennek megfelelően az itt található egyszintes házak közül nem is egy eltűnik a hó alatt.

A helyiek elmondásai alapján van olyan falu a közelben, ahol a hóvastagság eléri a 3 métert is. A terület falvai közül sokat egyszerűen lehetetlen megközelíteni, hiszen a településen belüli közlekedés is szinte hóalagutakon keresztül történik.

A havazás ráadásul még nem ért véget, a következő napokban a szakemberek újabb havat jósolnak, és most sem kis mennyiséget.

lead kép és képek: Extreme Weather World