Április 30. Kedd, Katalin, Kitti

Dugóban rekedt több száz autós az USA-ban tomboló hóvihar miatt - két napra...

Világidőjárás
2022. január 07. 08:00
null

Idehaza az új év tulajdonképpen tavasszal érkezett, ami szokatlan január elején, de ez nem változtat a 10-15 °C-os értékeken, amiket mérni lehetett az ország egy részében. Azonban máshol a január pontosan azt hozta, amit várni lehet tőle.

Ez pedig a tél és a hó, sőt, az USA keleti államaiban erősen túlzásba is esett az időjárás. A kiterjedt hóviharok a csúcsponton Maryland és Georgia között 1 millió háztartástól vonták meg az áramellátást.

A havazás természetesen az utakat sem kerülte ki. Január 5-én még mindig arra kérik a hatóságok az érintett területek lakóit, hogy ne induljanak útnak, hiszen sok esetben a főbb útvonalak takarítása sem megoldott, az alsóbbrendű utak pedig sok esetben járhatatlanok.

Ezt nagyon jól példázza a 95-ös autópálya virginiai szakasza, ahol a heves havazás hatására komoly torlódás alakult ki. Ebben kamionok és személyautók vegyesen rostokoltak, méghozzá január 3 és 4 között.

Több autós is két egész napra rekedt az úton, melyet a hatóságok nagy erőkkel takarítottak, de ez is kevésnek bizonyult. A dugót mostanra felszámolták, de a közlekedést az autópályákon sem sikerült maradéktalanul biztosítani.

képek: AFP

lead kép: traffic jam VDOT Fredericksburg

forgalomdugóUSAhidegemberhavazás