Május 2. Csütörtök, Zsigmond

A szíriai menekültek sátortáborában is pusztít a török havazás

Világidőjárás
2022. január 26. 11:00
null

A Törökországot sújtó igencsak kiterjedt havazás nem csak hatalmas mennyiségű havat hozott, hanem sok gondot is okozott. Még azokon a területeken is, ahol a hó mennyisége meg sem közelítette a hegyekben felhalmozódó 2 méteres mennyiséget.

kép: EPA

A török határ mentén mind amai napig sátortáborokban élnek szíriai menekültek tucatjai, és bizony a hideg és a havazás számukra még komolyabb kihívásokat tartogat.

kép: Abdulaziz KETAZ - AFP

A mostani hómennyiség itt nem méteres havat, “csak” 40 cm körüli mennyiséget hozott, ez azonban bőségesen elegendő ahhoz, hogy a sátrak összeomoljanak a hó súlya alatt, sokszor teljesen lakhatatlanná válva.

A hideg elől azonban menedéket kell találni, így azok a családok, akiknek már a sátruk is összeomlott más családoknál, akár más táborokban kerestek menedéket.

kép: aa.com.tr

Emberi Jogokért, Szabadságjogokért és Humanitárius Segélyért Alapítvány (IHH) vezetője Bülent Yıldırım arra kérte a világot és a segélyszervezeteket, hogy segítsenek elkerülni azt a katasztrófát, ami előtt a szíriai menekülttáborok lakói állnak.

kép: Abdulaziz KETAZ - AFP

lead kép: Abdulaziz KETAZ - AFP

sátormenekültTörökországHavazásélet