Május 29. Szerda, Magdolna

3 héten belül a második hatalmas áradás Iránban

null

Ami Törökországnak a hó, az Iránnak az eső. Már az év elején, az első napokban is kiterjedt áradásokkal volt kénytelen szembenézni az ország, ám az esőzéseknek még koránt sem volt vége.

kép: AFP

Most elérkezett az újabb áradás, ezúttal Kerman tartományban, ahol mintegy 1200 ház sérült meg vagy vált teljesen lakhatatlanná a víz okozta károsodások miatt. Ennek megfelelően több ezer ember volt kénytelen elhagyni az otthonát.

kép: AFP

Ez 3 héten belül a második igen súlyos áradás az országban, ezúttal mintegy 300 települést érintve. A Vörös Félhold adatai szerint eddig mintegy 12 000 ember szorult humanitárius segítségre.

A segítségnyújtás pedig nem egyszerű. A víz ugyanis érinti az infrastruktúrát is, nagyon sok utat és hidat kellett lezárni, ennek megfelelően a segélyszállítmányok és a mentési munkálatok is akadoznak.

kép: IRCS

Három embert elsodort a víz a járművükben, de hatalmas szerencsére később mindhármukat megtalálták és kórházba szállították. Egy terhes nő is segítségre szorult, mikor házát elöntötte a víz, szintén kórházban lábadozik. A jelentések szerint halálos áldozat egyelőre nincsen.

kép: IRCS

lead kép: IRCS