Június 25. Kedd, Bocsárd

Újabb heves áradások Spanyolországban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Spanyolország Asztúria tartományában komoly gondokat okozott az esőzés, mely néhol 24 óra leforgása alatt meghaladta a 150 mm-t is.

kép: AA

Ez a mennyiség már bőségesen elegendő ahhoz, hogy komoly áradásokat okozzon, és ez nem is történt másképpen.Olyannyiraveszélyes helyzet állt elő, hogy a hatóságok kénytelenek voltak sürgősségi evakuálást elrendelni.

kép: Odei Esnaola Ugalde via Storyful

A területen aParres-iArriondas-i kórházból 40 beteget voltak kénytelenek elszállítani az áradások miatt, míg két iskolából elővigyázatosságból 600 diákot kellett evakuálni. A villámáradások mellett a helyi folyók vízszintje is potenciálisan halálos mértékben emelkedett meg.

A szélsőséges időjárás következtében több épület is megrongálódott, és az utakat is elárasztotta a víz. Ez azt is jelentette, hogy több személyt kellett az autójából kimenteni, de szerencsére halálos áldozatokról nem szóltak a jelentések.

kép: Diputació de Tarragona

Az azért is nagy szerencse, mivel a helyi alakulatok a jelentések alapján közel 300 alkalommal voltak kénytelenek beavatkozni az események menetébe csak Valencia és Katalónia térségében, ami igen magas szám.

kép: SEPA

lead kép: SEPA