Június 21. Péntek, Alajos

Szerbia a hó fogságába került

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szerbiában lesz fehér karácsony, bár kérdéses, hogy ennek most a helyiek mennyire örülnek.Javor,Mučanjés Gólija hegyvidéki területein, valamintSjenicaésPeštertérségében jelentettek kiterjed és jelentős mennyiségű havazást.

kép: Stefan Dee

A hegyvidékeken 50 cm körüli friss hóval lehetett számolni, de az alacsonyabban fekvő területek sem maradtak el sokkal, hiszen itt is 25-50 cm havat regisztráltak.

kép: AP

Természetesen, ha hó, akkor forgalmi dugó, ha 50 cm hó, akkor pedig forgalmi káosz. Több autópályát is kénytelenek voltak lezárni a hatóságok a torlódások és a csúszós felszín miatt. A fővárosi reptér egy ideig nem fogadott és nem indított járatokat.

Ennek oka nem csak a jelentős mennyiségű hó volt, hanem az a tény is, hogy a főépület rövid ideig áramellátás nélkül maradt.

kép: AP Photo-Darko Vojinovic

Az áramszünet azonban nem csak a repteret érintette. A hómennyiség a vezetékekre sem volt jó hatással, a hó súlya miatt lezuhanó ágakkal karöltve 90 000 ügyfelet fosztottak meg az áramellátástól. Ezen felül a hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy csak akkor induljanak útnak, ha az feltétlenül szükséges, illetve takarékoskodjanak az energiával.

kép: Tanjug

lead kép: bloximages.newyork1.vip.townnews.com