Június 14. Péntek, Vazul

Meteorológiai tél nyárias meleggel

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

December 1-én megérkezett a meteorológiai tél. Azóta már idehaza is egyre több helyen láthattunk havat, sőt, a mikulás is becsente finomságait a tisztára suvickolt gyerekcsizmákba, amik az ablakokban kellették magukat.

De a meteorológiai tél beköszönte nem akadályozta meg Azerbajdzsánt abban, hogy ezen a jeles napon, vagyis december 1-én 29,1 °C-os meleget regisztráljanak. ALankaran-ban mért meleg meglepő, hiszen bár szubtrópusi klímával rendelkezik, a téli időszakban (december-március) kellemetlen hideg tud lenni.

Ennél talán egy fokkal meglepőbb, hogy Kanada sem igazán a decemberi megszokott hőmérsékletet regisztrálta. Az országgal kapcsolatban messze nem a nyárias meleg, sokkal inkább a vastag hótakaró, a rénszarvasok és a hideg szokott eszünkbe jutni.

A helyszín ezúttal is Brit Columbia, mely állam mostanában túlságosan is sokszor találkozik a szélsőséges időjárás jelentette kihívásokkal. Most, a meteorológiai tél első napjánPenticton-ban 22,5 °C-ot regisztráltak.

A nyárias meleg már önmagában is meglepő, főleg a tél első napján, de ezzel a hőmérséklettela Kanadábanvalaha mért legmagasabb decemberi rekord is megdőlt.

képek és lead kép: pixabay