Június 13. Csütörtök, Anett

Heves szélvihar ölt Isztambulban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Törökország legnépesebb és leghatalmasabb városaIsztambul, mely ugyan nem a főváros, de valószínűleg többen ismerik, mint Ankarát. Ez a 15 milliónál is több lakossal rendelkező város most egy olyan szélviharral küszködött, mely több helyen narancssárga fokozatú riasztást eredményezett.

kép: eturbonews.com

A szélvihar komoly károkat is okozott a hatalmas városban. A közlekedési káoszt egyrészt maga a szél generálta, hiszen a légi közlekedésben fennakadásokat okozott. Másrészt a tereptárgyakat sem kímélte, ami a szárazföldi közlekedésre is hatással volt.

kép: cnn

Nem csak fákat, hanem közlekedési táblákat és lámpákat is kicsavart a földből a szél, de több teherautót is felborított, ezzel pedig komoly dugókat alakított ki. A vihar hatására a tenger is kiáradt, a part menti területeken ez tovább fokozta a gondokat.

A szél a háztetőket sem kímélte, valamint bár nemIsztambulban, de a tengerparti régióban ónos eső és több zivatar is érkezett a heves szelek társaságában.

A nagyvárosban a szél rombolása nyomán 38 embert kellett kórházba szállítani. 4 személy életét vesztette a viharban, közülük egy turista, három pedig helyi lakos volt.

kép: AP

lead kép: AA