Május 19. Vasárnap, Ivó, Milán

Három hét alatt a harmadik jelentős jégeső Dél-Afrikában

Világidőjárás
2021. december 02. 14:00
null

Dél-Afrika számára a szélsőségessé váló időjárás nagyon is erősen van jelen a mindennapokban. Azon túl, hogy még a fővárosban élők is kénytelenek szembesülni az időszakosan jelentkező vízhiánnyal, és az ebből fakadó korlátozásokkal, a másik véglet is rendszeresen jelentkezik.

kép: Janice D Jacobs - ReenvalSA

A heves viharok nyomán azonban nem csak a víz, hanem a jég is komoly gondokat okoz. Az elmúlt 3 hétben most a harmadik jelentős jégmennyiséget hozó viharral kellett szembenéznie az országnak, ezúttal az északnyugati területeknek.

kép: Brother Wa Chiskop

A mostani jégverést ugyanaz a rendszer hozta, mint az előzőeket. Jelentős mennyiségű csapadékot is zúdított a területre, villámáradásokkal tarkítva az amúgy sem éppen unalmas helyzetet.

A csapadék mellett erőteljes szelekkel is számolni kellett. Ez pedig több épület - lakóházak és üzletek - tetejét is erősen megtépázta. A károk felmérése folyamatban van, sérültekről vagy halálos áldozatokról nem érkeztek hírek.

kép: Aus' Karen de Villiers

A rendszer november 28-ra a partokhoz húzódott, majd elhagyta az országot, miközben erejéből is sokat veszített. Maradványai azonban továbbra is jelentős mennyiségű csapadékot öntenek az ország középső területeire.

kép: Aus' Karen de Villiers

lead kép: Aus' Karen de Villiers

viharesőDél-Afrikaemberéletjég