Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Delhiben november hónapban egyszer sem volt jó minőségű levegő

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Delhi sohasem arról volt híres, hogy levegője friss és üde, vagy hogy az egészség szempontjából kifizetődő lenne itt az élet. Mostanra azonban rég nem látott mértékben romlott a helyzet.

kép: PTI

Nem csak néhány napról van szó, ami azért elég általános Delhi életében. A levegő minősége 11 napon is “súlyosan rossz” minősítést kapott a városban, de talán még ennél is rosszabb, hogy november hónapban egyetlen napon sem volt a levegő minősége “jó”.

kép: ANI

Erre az elmúlt 6 évben nem volt példa, és a helyzet talán még rosszabb abból a szemszögből, hogy a lakosok a koronavírus pandémiája miatt nem is olyan régen megtapasztalhatták, hogy milyen is az, amikor Delhi levegője valóban tiszta.

A mostani helyzetért egy nemzeti ünnep is okolható, de komoly gondot jelentenek a mezőgazdaságban bevett szokásnak számító tarlóégetések is, melyek füstje Delhi lakosait is fojtogatja.

kép: Mukesh Aggarwal

Eddig az égetés be volt tiltva – igaz, nem nagyon foglalkoztak a szankcionálással a hatóságok -, de a gazdák nyomásának engedve ezt a tiltást mostfeloldották, vagyis a helyzet javulni biztosan nem fog, a városon csak egy hosszabb ideig jelen lévő szeles időjárás segíthet.

kép: newindianexpress.com

lead kép: Getty