Június 16. Vasárnap, Jusztin

Barra Írországban tombolt - 135 km/h-ás szelet produkálva

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Megérkezett a Barra vihar Írországba. Nem érte váratlanul a területet a vihar, ennek ellenére semmi jót nem hozott magával. Dacára annak, hogy csapadékból sem hozott túl sokat, kiterjedt áradásokkal lehetett számolni.

kép: Dara Mac Dónaill

Az ok a heves szél, mely a Barra vihart kísérte. Ez néhol elérte a 135 km/h-ás sebességet is, ezt kedden aSherkin-szigeten mérték. A szél pedig felkorbácsolta a hullámokat és a dagály idején kiterjedt áradásokat hozott létre.

kép: Noel Browne

Tette ezt dacára annak, hogy a területeken homokzsákokkal igyekeztek elejét venni a tengervíz betörésének - ez kevés sikert hozott. Emellett a szél rengeteg helyen fákat csavart ki a földből, amiket a felső-vezetékekre hajigált.

A vihar csúcspontján mintegy 60 000 ügyfél maradt áramellátás nélkül, miközben Barra tetőket bontott meg, és narancssárga szintig tolta a riasztási fokozatot.

kép: Wicklow frie Service

Bár jellemzően csak piros fokozatnál kényszerül arra a vezetés, hogy iskolákatzárassonbe, Barra jellege miatt ezt most az ország összes iskolája esetében megtették. A hírek sérültekről és halálos áldozatokról szerencsére nem szólnak.

lead kép: Eddi Dee