Június 14. Péntek, Vazul

2 ember meghalt az áradásokban Queensland területén

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Ausztrália történetének egyik legcsapadékosabb tavaszát élhette át. A november hónap az átlaghoz képest több, mint 50%-kal nagyobb csapadékmennyiséget hozott, mint az ilyenkor megszokott.

Ez természetesen kiterjedt áradásokkal jár együtt az egész országban, és ez alólQueenslandsem képez kivételt. Az állam területén több folyó is kilépett medréből, ezzel a villámáradások mellett még nagyobb gondokat okozva.

A helyi meteorológiai szervezet, az AusztrálMeteorologiaiHivatal (BoM) szerint azInglewoodBridge-nél lévőMacintyre-patak tetőzésének csúcspontja 11,2 méteren volt. De áradással keserítette a helyiek életét a Logan-folyó is.

Az áradások nyomán több jármű is a víz fogja lett. Sajnos két esetben a vízbe hajtó autókat úgy sodorta el az áradat, hogy a sofőröknek nem sikerült kimenekülni. Több esetben ennél szerencsésebbek voltak az emberek, és maguktól kimásztak az elsodort járművekből, majd a mentőalakulatok segítségével szárazra evickéltek.

Az áradások következtében eddig több, mint 1000 embert kellett evakuálni, a sérültek számáról azonban nem érkeztek adatok.

képek: Inglewood - Qld Fire & Emergency

lead kép: Jess Rielly-Severe Weather