Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Tömegével csalta elő a skorpiókat a vihar Egyiptomban - tragédia lett a vége

null

Egy heves vihar, mely nem a pusztító kategóriába esik, igazából bárhol előfordulhat. A legtöbb esetben azt hozza magával, hogy az emberek bőrig áznak, esetleg az utakban kárt tesz a vízátfolyás, de ennél többről - ha a vihar nem a szélsőségek felé csúszik - csak ritkán van szó.

kép: nationofchange.org

Ez persze nem minden esetben igaz, most éppen Egyiptom tapasztalhatta meg, mivel is járhat egy heves viharrendszer érkezése. Maga a vihar igazából semmi újdonságot nem hozott, bár fennakadásokat még így is okozott.

kép: english.ahram.org.eg

Heves jégesővel, esővel és szélrohamokkal lehetett számolni. Ez néhány fa életébe került, de rosszabb volt a felkavart por, mely elhomályosította az eget azokon a részeken, ahol csapadék nem kísérte a vihart.

Aswanvárosában ráadásul a heves viharok messze nem csak az embereket késztették reakcióra. Sokszor megfeledkezünk róla, hogy az eső, jég vagy éppen a heves szél nem csak ránk, emberekre lehet hatással, hanem a körülöttünk élő lényekre is – jelen esetben a skorpiókra.

A viharok ugyanis kikényszerítették odúikból ezeket a sokszor igen mérgező lényeket, és menedéket keresve az utcákon tömegesen jelentek meg, de behúzódtak az emberek házaiba is. Egyes források szerint mintegy 500 ember került kórházba skorpiócsípés miatt, illetve 3 halálos áldozatról is szólnak a hírek - bár ez utóbbit a helyi kormány tagadta, ugyanakkor a halálesetek okára nem tudott választ adni.

kép: Khaled Desouki-AFP via Getty Images

lead kép: pixabay