Június 24. Hétfő, Iván

Pusztító hóviharok tettek kárt 58 000 mezőgazdasági létesítményben, Észak - Kínában

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Északkelet Kína számára az utóbbi időben az időjárás kegyetlenkedései voltak a jellemzőek. A heves esőzések nyomán sok helyen alakultak ki áramkimaradások, amik már szeptemberben is megkeserítették a helyiek mindennapjait.

kép: CGTN

Most is igen kiterjedt áramkimaradásokkal kell számolniLiaoningtartományban, ám a mostani ellátási nehézségek már veszélyesebbek. A területen ugyanis már nem az eső, hanem a hó pusztít.

Ezt pedig lehet szó szerint érteni, ugyanis átlagosan 41 cm hó ül a tartományon, melynek jelentős súlyára sajnos sok épület egyszerűen nincsen felkészítve. Ezen felül november 7-én heves széllel és rendkívül heves hóviharokkal is számolni kellett, miközben a hőmérséklet is igen alacsonyan alakult.

A havazás eddig 58 000 mezőgazdasági létesítményben okozott valamilyen kárt, és több, mint 37 000 hektáron károsították a terményeket. A viharkárok összesen 4836 állattartó telepet is érintettek.

kép: JMA-Himawari-8, RAMMB-CIRA

Az áramkimaradások miatti fűtési gondok mellé a lakosságnak azzal is számolnia kell, hogy az élelmiszerek ára nagyon megemelkedik a pusztítás nyomán. A vörös riasztások sorával tarkított időszak miatt a vezetőség sürgeti a kereskedőket, hogy a zöldségek árát tartsák az átlagalatt,és halmozzanak fel készleteket.

kép: Xinhua-Wang Jianwei

lead kép: Xinhua-Yang Qing