Június 21. Péntek, Alajos

Pusztító áradás szedi sorra áldozatait India déli részén

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Pusztító áradások és földcsuszamlások követeltek életeket India déli részén. A heves esőzések miatt kialakult helyzetért egy igen jól nyomon követhető, alacsony nyomású terület okozza.

A nagy mennyiségű csapadék már önmagában is okoz villámáradásokat, de a lezúduló vízmennyiség áradásra készteti az érintett terület folyóit is. Jelenleg mintegy 5 államban rombol a víz ereje.

Eddig több, mint 100 sérültet eredményezett az áradás, és 26 személy vesztette életét. Azonban nem a vízbe fulladás okozza a legtöbb halált. A rohanó víz ugyanis alámossa a töltéseket, a házak alapjait. Ennek megfelelően 4 ember halt meg egy összeomló épületben, de 7 további személyre egy kőfal omlott rá, melyet szintén a víz mosott alá.

Az utak sem kivételek a rombolás alól, több szakaszon egyszerűen eltűnt az aszfalt, sőt, több híd is összeomlott. Ez nagyban nehezíti a mentési munkálatokat, melyek folyamatosan zajlanak. Az eltűnt személyek száma azonban egyre csak emelkedik.

Az áradásokban több autó is leszaladt az útról, sőt, két busz is szerencsétlenül járt, 12 halálos áldozatot hagyva hátra. A légi közlekedésben is zavarok keletkeztek, és az esőzések folytatódása sajnos nagyon is valószínű.

képek: PTI

lead kép: AP Photo-Eranga Jayawardena