Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Légköri folyó mossa el Kanada délnyugati, és az USA északnyugati részét

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Légköri folyó keseríti Kanada életét, de természetesen nincsen tekintettel az országhatárokra sem, vagyis Brit Columbia mellett Oregon és Washington államok is komoly esőzésekkel és áradásokkal néznek szembe.

kép: Livejournal

A légköri folyó néhol 250 mm csapadékot is eredményezett egyetlen nap leforgása alatt, mely nem csak tartós áradásokat és villámáradásokat eredményezett, hanem sok sárlavinát is útjára indított.

kép: Vancouver Fire Rescue Services

Kanada területén az áradások mellett éppen a földcsuszamlások okozzák a legnagyobb gondokat. ACoquihallaautópálya mentén egy folyó áradása is akadályozta a forgalmat, valamint egy jelentős földcsuszamlással is számolni kellett, melynek következtében több, mint 100 jármű rekedt az úton.

A mentési munkálatok folyamatosan zajlanak, több területről - így az autópályáról is – helikopterekkel mentik ki az embereket. Sajnos sok lakóházat is érintenek az áradások, vagyis az evakuálási műveletek is tartanak.

kép: Vancouver Fire Rescue Services

Az USA területén a víz okozza a komolyabb gondokat. Míg Kanada - dacára a jelentős sárlavináknak - a hírek szerint egyelőre megúszta halálos áldozatok nélkül a légköri jelenség pusztítását, Washington államban egy ember eltűnt a heves esőzések következtében kialakult villámáradásokban.

kép: Alanna Kelly

lead kép: Alanna Kelly