Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Kolumbiában egymást követik a természeti csapások

Világidőjárás
2021. november 24. 14:00
null

Az esős időszak Kolumbia számára sem telik éppen kedvezően. Igaz, hivatalosan lassan véget ér ez az időszak, de ez nem vigasztalja azt a több ezer embert, akiket valamilyen formában megkárosított a csapadék.

kép: Cruz Roja Quindio

Az esős időszak hivatalos kezdete, vagyis október óta az országban mintegy 35 000 a szélsőséges időjárási jelenségekkel összefüggő katasztrófa következett be, melyek zöme az esőzésekkel és a földcsuszamlásokkal van összefüggésben. A legutóbbi november 11-én történt, ekkor egy földcsuszamlás három házat is maga alá temetett.

kép: Medio Baudó Government

Sajnos nem lehet megállni ennél az egynél, a helyi katasztrófavédelem csak novemberben, egészen pontosan a hónap 11. napjáig több, mint 11 földcsuszamlást jegyzett be. Ezek többsége pedig tragédiákat is hozott magával.

A mérleg nyelve nem éppen kegyes. Eddig az esőzések számlájára mintegy 7250 épület rongálása és elpusztítása róható fel, 180 útszakasz és 56 híd pedig erősen megsérült.

kép: Medio Baudó Government

Az ország területén 27 megyében összesen mintegy 35000 embert érintett közvetlenül az áradássorozat, szeptember 15 és november 12 között pedig 34 ember veszítette életét.

kép: Cruz Roja Quindio

lead kép: Dagran Antioquia

esősáremberáradáshaláléletlavina