Május 24. Péntek, Eliza, Eszter

Kolumbia és Ecuador után már Panamában is a víz az úr

null

Ahogyan Kolumbia, vagy Ecuador, úgy Panama sem úszta meg a heves esőzéseket, melyek mostanra számos katasztrófát okoztak az említett országokban.

kép: youtube

Panama számára november 21-én érkezett az az égi áldás, mely már soknak bizonyult a területen, és kiterjedt áradásokat okozott a népszerű turistaparadicsomban, LasCuevasdeBayanogyönyörű tájain.

kép: Foodlist

A víz magávalragadt3 embert, közülük egyet még most is keresnek a hatóságok. Ketten a víz sodrása ellen egy barlangban kerestek menedéket, melyet azonban a víz elöntött, ők életüket veszítették.

A rombolás mértéke sem elhanyagolható, mivel nem csak az említett területen számolhattak a helyiek jelentősebb mennyiségű csapadékkal. Már november 17-én földcsuszamlásokat és áradásokat okozott a víz Panama több területén is.

kép: TVN

Eddig mintegy 30 házat rongáltak meg az időjárási események Panamavárosban, a kisebb településekről egyelőre nincsenek meg a kárjelentések. A sérültek száma is igen magas, de a Las Cuevas de Bayano-t érintő áradásokon kívül halálos áldozattal nem kellett számolni.

kép: Sinaproc

lead kép: Sinaproc