Május 21. Kedd, Konstantin

Irgalmatlan pusztítást végzett a haszonállatok között a kanadai áradás

Világidőjárás
2021. november 22. 11:00
null

Brit Columbia mindennapjaiban most a katasztrófák sorozata az uralkodó. Ez annak a légköri folyónak köszönhető, mely 48 óra leforgása alatt akár 2 hónapnyi esőt is önt a területre.

A futóáramlatoknak ez a fajtája hatalmas mennyiségű csapadékot képes szállítani, és kiterjedt, erőteljes áradásokkal nehezíti meg az életet. Bár alapvetően rövid életű jelenségről beszélünk, ez azért viszonyítás kérdése, hiszen a pár napos “életútján” is hatalmas károkat képes okozni.

kép: reuters

Ennek megfelelően az állam kénytelen volt rendkívüli állapotot hirdetni. Az áradások és az esőzések következtében kialakult földcsuszamlások több utat, köztük autópályákat is járhatatlanná tettek, illetve hidakat és épületeket romboltak le.

Az áradások katasztrofálisan érintették a helyi gazdaságokat is. A termőföldek is megsínylik a rengeteg vizet, de hatalmas gondban vannakAbbotsfordvárosának lakói és környezete is, ahol az állam tejtermelő gazdaságainak mintegy fele található.

kép: Jesse Winter-Reuters

Az áradásokban több ezer állat is odaveszett, a megmaradtegyedekegy jó részét pedig szinte biztosan el kell majd altatni sérüléseik és fertőzéseik miatt. Sajnos egy ember is életét vesztette az áradásokban, de a hatóságok attól tartanak, hogy a halálos áldozatok száma növekedni fog.

kép: Carly Thomas-CBC

lead kép: thestar.com

légkörállatesőfolyóemberhalál