Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Gyilkos jégeső tarolt Dél-Afrikában

Világidőjárás
2021. november 05. 11:00
null

A jégeső érkezése szinte sohasem tartogat túl sok kellemes emléket. Jobb esetben “csak” a kertben, veteményben keletkezik némi kár, rosszabb esetben az autók, tetők is roncsolódnak, tetemes anyagi terhet róva a tulajdonosokra.

kép: Watchers.news

Ritkán, de az is előfordul, hogy a jég olyan intenzitással és olyan méretben érkezik, mely potenciálisan halálos fenyegetést jelent azokra az élőlényekre, melyek a viharba keverednek. Dél-Afrikában most ez történt.

kép: youtube

Aberdeenbenugyanis egy igen heves jégesővel kellett számolni, mely egy teljes órán keresztül zuhogott. A területen struccokat is szép számmal tartanak, illetve szép számmal tartottak, míg a jégeső nem kezdett rombolásba.

GrantKrigefarmján ugyanis a jég megölt néhány kecskét és birkát, valamint nagyjából 450 struccot is. A gazda elmondása alapján a pusztítás döbbenetes, sok állatnak egyszerűeneltörtea nyakát a jégverés, másoknak a szemén keresztül okozott halálos sérülést.

Az anyagi kár jelentős, de még ennél is elgondolkodtatóbb, hogy a szélsőségessé váló időjárás vajon milyen “meglepetéseket” tartogat még az emberiség és a bolygó számára.

lead kép: agroinsurance.com

viharállatesőhaláléletjég