Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Csapadékrekordot hozott a november Canberrában - ennek valószínűleg nem igazán örülnek az emberek -

Világidőjárás
2021. november 30. 14:00
null

Hogy mit hoz majd a nyár - ami nekünk éppen a tél - Ausztrália számára, az még kérdéses, mivel a La Nina igen sok ponton beleszólhat ebbe a kérdésbe. Az azonban már biztos, hogy az elmúlt évek egyik legcsapadékosabb tavasza áll a legkisebb kontinens lakói előtt.

kép: BOM NSW

A fővárosban, Canberrában november 25-én 30-50 mm csapadékkal lehetett számolni, mely mennyiség már bőven elegendő ahhoz, hogy a vízelvezetési rendszerek bemondják az unalmast. Ennek megfelelően a víz az utakon hömpölygött és összegyűlt az alacsonyabb területeken is.

kép: awsforwp.com

Nem csak az egyszerre nagyobb mennyiségben érkező csapadékkal van gond. A fővárosban ugyanis rekord is született. Az idei minden idők legcsapadékosabb novembere, az átlagos mennyiségnek már most a 2,5-szerese esett le, eddig 147,8 mm. Ez pedig bőven meghaladja az eddigi rekordot, a 2010-es 119,4 mm-t.

kép: Kerrie Brewer

De nem csak a fővárosban akadtak gondok és rekordok az eső tekintetében. Új-Dél-Wales államban sok helyen okoztak fennakadásokat az esőzések, amin nem is lehet csodálkozni, tekintve, hogy egyes régiókban a novemberi átlagos csapadékmennyiség háromszorosa is hullott.

kép: Bureau of Meteorology, New South Wales

lead kép: Bureau of Meteorology, New South Wales

esőCanberraLa NinaemberáradásAusztrália