Június 24. Hétfő, Iván

Áradás és földcsuszamlások Kolumbiában is

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kolumbia sem áll túl jól, ha a csapadékeloszlást szemléljük. Itt sem olyan ritkák a heves esőzések, ám a klímakatasztrófa nyomán a szélsőségessé váló csapadékmennyiségek itt is megmutatják, mire is képesek.

kép: Defensa Civil Colombia

Az október végi heves esőzések az ország három megyéjében is komoly károkat okoztak. A nagy mennyiségű víz a folyók szintjét jelentősen megemelte, így a villámáradások mellett a folyók vizének rombolásával is számolni kellett.

kép: Alcaldía San Carlos

Az eső a földnek is sok volt, így sajnos hatalmas földcsuszamlásokkal is számolni kellett. Az esőzések több napon át folytatódtak.

A heves időjárási események több száz embert érintettek. Mintegy 200 házban esett komolyabb kár, de az infrastruktúra sem úszta meg a dolgot. Nem csak a közlekedési dugókkal kellett számolni, az áradások két hidat is romba döntöttek.

kép: americanrivers.org

A sérültekről ellentmondásos jelentések érkeztek. Elsőre két halálos áldozatot is jelentettek a hatóságok, ezt azonban később korrigálták, és a jelentéseik alapján dacára a rombolásnak, komolyabb sérültek és halálos áldozatok nélkül sikerült átvészelni az esőzések következményeit.

lead kép: americanrivers.org