Május 23. Csütörtök, Dezső

40 centi hó bénítja Kínát, Peking sem kivétel

null

Egy jelentős hideghullámmal kénytelen szembenézni Kína, mely idejekorán hozza el a területre a havat is. Ez pedig komoly fennakadásokat váltott ki az érintett régióban.

kép: xinhua

Az északi területeken, de még Pekingben is jelentős havazással kell számolni a napokban, mely a hideg-betörés következménye. Bár lassan azért elérkezünk az évnek ahhoz a szakaszához, ahol a havazás már nem meglepő, ez a mostani közel egy hónappal előbb érkezett, mint az ilyenkor lenni szokott.

kép: AP

A hóval hideg is érkezett a területre, pár nap alatt 14°C-ot esett a hőmérséklet. A havazás pedig nem csak tessék -lásséktörténik, néhol akár 40 cm összefüggő lepel is kialakulhat.

A Pekinget érintő havazás káoszt okoz a főbb útvonalakon, tekintet nélkül arra, mely járművek is használják azokat. Az autópályák és nagyobb utak a dugóktól hemzsegnek, de a havazás a gyorsvonatokat és a légi közlekedést is érintette.

kép: xinhua

Jelenleg is narancssárga riasztás van érvényben a hóviharok miatt. A lakosságot arra kérik, ne induljanak útnak, csak ha elkerülhetetlen, a helyi hatóságokat pedig felszólították, hogy tegyenek meg minden óvintézkedést az utak, vasutak, elektromos áram és a távközlés védelme érdekében.

kép: xinhua

lead kép: AP