Június 16. Vasárnap, Jusztin

Széles körű áradások Spanyolországban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az esőzések intenzitása a klímaváltozás miatt egyre komolyabb problémákat okoz. Természetesen pár tíz éve is előfordultak hasonló esetek, mint mostanában, azonban a gyakoriság tagadhatatlanul megnőtt.

kép: Tetova News

Azzal is baj van, hogy a városokban egyre nagyobb az olyan felületek aránya, melyeknek esélyük sincsen magukba inni a lehullott csapadékot, és a növényzet sem tud ezen legalább valamennyit enyhíteni.

kép: youtube

Így pedig nincs mit csodálkozni azon, hogy amikor egy városiasodott terület - most éppen SpanyolországbanAlicantetartomány - nagy mennyiségű, és intenzíven érkező esőzéssel találkozik, az bizony az épületeket is erősen rombolja.

Jelen esetbenTorreviejavárosa tapasztalhatta meg azt, hogy mit is értünk rendkívül heves esőzések alatt. A terület ugyanis közel 102 mm csapadékot kapott egyetlen nap leforgása alatt, ez pedig olyan mennyiség, amivel nemigen lehet mit kezdeni.

kép: youtube

Az eső villámáradásokat idézett elő, és több folyó is kilépett medréből. A széles körű áradások komoly károkat okoznak az épületekben, de mivel a víz egyszerűen nem tud hova elfolyni, így az utakon is magasan áll, károsítva ezzel a járműveket és az infrastruktúrát egyaránt.

kép: ProyoctoMastral - twitter

lead kép: Fr24 news