Február 28. Szerda, Elemér

Medikán gyilkolt a mediterrán régióban

Világidőjárás
2021. október 27. 14:00
null

A hurrikánok és tájfunok, pusztító ciklonok mellett a mediterrán régiónak is megvannak a maga szörnyetegei. Ezek amedikánok, melyek megerősödve elképesztő pusztítást képesek okozni a Földközi-tenger régiójában.

kép: Algeria Civil Protection

Egy medikán keseríti az életet most is, pusztítást hozva Algéria, Tunézia és Olaszország területeire. A szél mellett a heves esőzések keserítik a mindennapokat, és sajnos halálos áldozatokat is szednek.

Algériában Algír, Boumerdes, Chlef és Tizi Ouzou tartományokat érintették leginkább a heves esőzések nyomán kialakuló áradások. A helyi mentőalakulatok 138 ingatlan esetében igyekeztek megoldani a víz elterelését, 6 ház azonban így is összeomlott. Algír városában két személyt sodort el az áradás, egyikük holtteste már előkerült, a másikat még keresik a hatóságok. Itt 140 mm csapadékot regisztráltak egy nap alatt.

Tunézia szintén áradásokkal küszködik, melyeket a medikán október 23-24 én érkező esőzései váltottak ki. Itt olyan területek is voltak, ahol a 24 órás időszakban 166 mm csapadékot regisztráltak. Tunéziában a halálos áldozatok száma már 3-ra emelkedett.

kép: italy24news.com

Olaszországban, Szicíliában volt a legrosszabb a helyzet, itt volt olyan régió, ahol 24 óra leforgása alatt 312,2 mm csapadékot regisztráltak a szakemberek. A tűzoltóság több, mint 400 mentési munkálatot hajtott végre, többek köztCataniaterületén is. Ennek ellenére a Szicília fővárosaként emlegetettCataniavárosában is követelt halálos áldozatot az áradás, egy embert pedig még keresnek.

kép: Gianluca Rizzo

lead kép: breakinglatest.news

viharesőmedicaneOlaszországáradásszél