Április 20. Szombat, Tivadar

Két tornádó is lecsapott Kína egy 6,5 milliós városának közepére

Világidőjárás
2021. október 06. 11:00
null

Egy zabolátlan szupercella okozott komoly gondokat és jelentős anyagi károkat Kínában,Yantaiváros környékén. A 6,5 milliós lakosú település ráadásul két, kifejezetten rossz ajándékot is kapott a vihartól.

kép: youtube

A belvárosban, vagyis a sűrűn lakott részen idézett meg két tornádót is a szupercella. A kavargó szörnyek autókat dobáltak és téglafalakat is romboltak. Hogy személyi sérülés vagy tragédia történt-e, azt egyelőre nem lehet tudni.

Eric Wang

A károkozás alapján a város szerencsésnek mondhatja magát. Na nem azért, mert tornádókat kapott a nyakába, hanem azért, mert azok valószínűleg “csak” az EF1-es tartományba léptek be.

A szupercella azonban nem csak Yantai városában okozott rombolást. A környező települések is kaptak a nyakukba szelet és csapadékot is, és ahogyan az lenni szokott, a szupercella jeget is hozott magával.

kép: Eric Wang

A jég mérete az, ami döbbenetes, hiszen egyes területeken a golflabda nagyságát ismeghaladódarabokkal kellett számolni. Ezek a jégdarabok pedig már kifejezetten komoly rombolásra képesek.

kép: Eric Wang

lead kép: Tornado Talk

tornádóKínaembercentrumvárosrombolás