Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Hatalmas esőzés okozott tomboló áradást Olaszországban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az a hidegfront, mely hozzánk is meghozta a hűvös őszi időt és a csapadékot, Európa más területeit is meglepte “némi” esővel. Franciaország, Svájc és Olaszország is kapott a nyakába a heves esőzésekből.

kép: italy24news.com

A franciaországiVillefortterületén 24 óra alatt 475 mm csapadék zúdult le, mely már természetesen komoly fennakadásokat váltott ki, de még mindig nem akkorát, mint amit Olaszországban okozott az eső.

CairoMontenottetelepülésen mindössze 6 óra alatt érte el az esőzés mértéke a fent említett mennyiséget, sőt, meg is haladta azt, hiszen 496 mm-t regisztráltak a szakemberek. De a sornak itt még messze nincsen vége, hiszenRossiglioneterületén a csapadék a 700 mm-t is meghaladta.

Az ekkora mennyiségű eső pedig olyan fennakadásokat és rombolást képes okozni, mely megdöbbentő. A száguldó, kiöntő folyók mellett az áradás az autópályákat is érintette, több házat és járművet is megrongált.

kép: ansa.it

Egy utasokkal teli buszt is elsodort a víz, a sofőr lélekjelenlétén múlt, hogy végül nem rántotta be az áradó folyóba a járművet a sodrás. A hatóságok több utat is kénytelenek voltak biztonságiokokbóllezárni, köztük aTecciutat is, mivel az itteni hidat a víz lerombolta.

lead kép: TgrLiguria