Június 14. Péntek, Vazul

Halálos áradás volt Alabamában - óránként 130 mm csapadékkal

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A nagy mennyiségű eső már önmagában is komoly gondokat képes okozni, de ha mindez még azzal is társul, hogy az “esősebesség” is igen nagy, akkor borítékolható a villámáradás. Ezzel kellett számolni Alabama középső részén.

Október 6-án történ az esőzés, melyben óránként 100-130 mm esővel lehetett számolni, ami döbbenetesen nagy mennyiség. Ha pedig azt is hozzátesszük, hogy nagyjából 330 mm csapadék érte a területet, akkor már senkit nem lep meg az áradás kialakulása.

A hirtelen és igen nagy mennyiségben érkező eső sajátja, hogy az emberek a járműveikben ragadnak a vízben. Sajnos ez most is több esetben megtörtént, végül tragédiát okozva.

4 ember veszítette életét az áradásokban, köztük egy kisgyerek is, mindannyian a járműveikben ragadtak. A mentőalakulatok folyamatos munkája sem volt elég ahhoz, hogy minden járműből ki tudják szabadítani az utasokat.

A mentési munkálatokat nehezítette az utakon hömpölygő nagy mennyiségű víz és a hordalék, illetve az is, hogy az érintett területek közül többnél sűrű köddel is számolni kellett.

képek: Richard Lewis

lead kép: Stephen Quinn