Május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett

Egy 8 emeletes épület omlott az alatta lévőkre Indiában egy földcsuszamlás nyomán

null

A túlságosan heves esőzések mostanra a világ számos területén rendszeresen okoznak gondokat. Ezegyes esetekbena villámáradásokat jelenti, míg máshol a folyók is kilépnek medrükből. Sajnos azonban egy másik jelenség is társulhat a heves esőzésekhez, ez pedig a földcsuszamlás.

kép: trawell.in

A veszélye abban van, hogy olyan területeken is bekövetkezhet, ahol házak állnak a felszínen. Ugyan több terület esetében lehetett tudni, hogy ez a veszély fent áll, de egyes területeknél ez nem ismert kockázat, máshol pedig nem számítanak ekkora mennyiségű vízre ennyire rövid idő alatt.

kép: thrillophilia.com

A heves esőzések nyomán a talaj elfolyósodik, és növények híján a felső rétegek egyszerűen elcsúsznak (bár sajnos növényzet jelenlétében is bekövetkezhet a tragédia, de kisebb az esélye). A meginduló sárlavina most Indiában, Shimlában, okozott hatalmas gondokat szeptember 30-án.

Egészen pontosan egy 8 emeletes épület indult meg a földdel együtt, és omlott rá az alatta álló két kétszintes épületre. Az anyagi károk elképesztően nagyon, a közelben több épület is veszélybe került, köztük egy szálloda is.

Hogy az épületben tartózkodtak-e emberek, illetve, hogy a két másik sérült épületben vannak-e halálos áldozatok vagy sérültek azt egyelőre nem lehet tudni.

kép: opindia.com

lead kép: watchers.news