Június 15. Szombat, Jolán, Vid

Balin az Agung vulkán közelében halálos áldozatokat követelt a 4,8-as földrengés

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A csendes-óceáni Tűzgyűrű most is aktív, nem alszik, nem pihen. Ennek megfelelően sajnos az Indonéziához tartozó területeken a földrengésekkel és a vulkanikus tevékenységekkel is gyakran kell számolni.

kép: TW-SAM, Google

Most Bali szigete érzékelt egy 4.8-as erősségű földrengést, mely sekély, mindössze 10 km-es mélységben hozta létre epicentrumát. A sekély rengések pusztítása jellemzően sokkal nagyobb, mint a mélyebb epicentrumú rengéseké.

kép: DIMAS DHANI - AFP

Bali központi turisztikaihelyszíneitőltávolabb esett a rengés, de ez sajnos nem azt jelenti, hogy ne okozott volna kifejezetten nagy gondokat. A rengés földcsuszamlást indított útjára, melyben három ember, köztük egy 3 éves kislány vesztette életét.

7 sérültje is van az eseménysornak, csonttörésekkel és fejsérülésekkel kerültek kórházba az emberek. A jó hír, hogy több áldozatra vagy sérültre már nem kell számítani. A rossz hír, hogy az anyagi károk is jelentősek.

kép: AFP-Handout

Talán még rosszabb, hogy a rengés azAgung-hegy közelében történt, mely egy aktív rétegvulkán, hatalmas kráterrel. A vulkán utolsó kitörési epizódjának 2019-ben lett vége, a föld mozgása pedig sajnos arra is utalhat, hogy azAgungfelébredt.

kép: Antara Foto-Fikri Yusuf - REUTERS

lead kép: Antara Foto-Fikri Yusuf - REUTERS