Június 25. Kedd, Bocsárd

Az indiai Keralában a heves esőzések nyomán 7 méterrel emelkedett a Manimala folyó szintje

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A Dél-Arab tenger és Kerala állam felett egy alacsony nyomású rendszer foglal helyet. Ez azt eredményezi, hogy a tengeren és az indiai államban is heves esőzések vannak, ismétlődően, napok óta.

kép: 4 NDRF ARAKKONAM

Napi szinten 150-200 mm csapadékkal lehet számolni, de sok helyen a csapadék egy napi összege még a 250 mm-t is meghaladta. Ez pedig nem csak villámáradásokat okoz, hanem a folyók szintjét is jelentősen megemeli.

kép: 4 NDRF ARAKKONAM

A Manimala folyó okozza a legtöbb gondot. Ez a folyam Dél és Közép Keralán is keresztülömlik, és a heves esőzések során a normál szint felett 7 méterrel(!) tetőzött a folyó. A helyiek elmondása szerint ilyen magasan még sohasem állt a víz szintje ezelőtt.

A magas vízállás a part menti településekből nem sokat hagy, ami csak mozdítható, sodródik a vízzel, a házakat elönti, alámossa, elpusztítja a rohanó víz ereje.

kép: Str-Xinhua

Sajnos eddig 26 halálos áldozatot is követeltek a heves esőzések bár nem konkrétan a víz. Az eső hatására sok helyen alakultak ki földcsuszamlások is, melyek maguk alá temetik a lakosokat házaikkal együtt. A mentési és kitelepítési munkálatok folyamatosak, eddig már több ezer ember számára biztosítottak helyet a 180 segélytábor valamelyikében. Az esőzések pedig sajnos továbbra is folytatódnak a területen.

kép: Str-Xinhua

lead kép: Reuters