Június 21. Péntek, Alajos

Sziklaomlás tarolta le a házakat Mexikóváros külterületén

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Mexikóváros külterületén található egy hegy, aTlalnepantla. Ennek nem tettek jót sem a heves esőzések, melyek az utóbbi napokban érték, sem pedig az a 7-es erősségű földrengés, mely pár nappal ezelőtt rázta meg a környéket.

kép: AP Photo-Eduardo Verdugo

Akkor ugyan nem történt baj a heggyel, mostanra azonban nem bírta tovább, és egy része kisebb ház nagyságú sziklák formájában leszakadt. A szakértők szerint mind az esők, mint a földrengés hozzájárult a brutális földcsuszamlás kialakulásához.

kép: Edgard Garrido-Reuters

A hely környéke sűrűn lakott terület, így a lezúduló sziklák lakóházakat sodortak el, és rombolást hagytak maguk mögött. 1 ember holttestét már megtalálták, de további 10 személyt keresnek a hatóságok.

A mentési-keresési munkálatokat a helyiek kezdték, közvetlenül a tragédia után, azonban azt rövid időn belül a hivatalos szervek kénytelenek voltak leállítani, mivel a további földcsuszamlások veszélye igen magas.

kép: Edgard Garrido-Reuters

A szakemberek kutyákkal és érzékeny műszerekkel kutatnak a lehetséges túlélők után, azonban a remény egyre kevesebb az idő múlásával, és sajnos eddig egyik keresés sem járt sikerrel, sem az állatok, sem a műszerek nem jeleznek életet a romok alatt.

kép: Eduardo Verdugo-The Associated Press

lead kép: Eduardo Verdugo-The Associated Press