Május 17. Péntek, Paszkál

Mexikóban is ölnek a heves esőzések

Világidőjárás
2021. szeptember 09. 11:00
null

Mexikó nem kifejezetten a kitartó esőzésekről ismert, sokkal inkább a sivatagokról és a kaktuszokról, bár igen sokféle területtel rendelkezik. Mindenesetre a heves esőzések a klímakatasztrófa nyomán ezt az országot sem kerülik el.

kép: Government of Ecatepec

A főváros közelében, Ecatepec községben történt most egy kirívóan nagy esőzés, melyben a szakemberek egyetlen óra alatt 24 mm csapadékot regisztráltak. Ez ugyan elsőre azért nem tűnik olyan soknak, hiszen Spanyolországban nemrégiben 77 mm esett fél óra alatt, sőt, Kínában egy óra alatt 200 mm-t is meghaladó mennyiséggel is kellett számolni, ez azonban itt igencsak soknak számít.

kép: Yahoo

Az esőzés mértéke miattEcatepecbenaz utakon hömpölygött a víz és a sár, mely autókat is magával sodort. Károkat okoztak ráadásul a törmelékek is, melyek a vízzel érkeztek a területre. A helyi hatóságok teherautókkal és buszokkal igyekeztek menteni a lakosságot.

A víz néhol az 50 cm-es mélységet is elérte, a nagyobb utak is járhatatlanná váltak a következtében. Sajnos a víz miatt rövid időn belül a második halálos áldozatot is kénytelenek voltak bejelenteni a hatóságok.

kép: AFP - Getty

Az első áldozatMolerosállam területén lelte halálát. Itt is a heves esőzések okoztak gondokat, hatásukra a helyi folyók megáradtak, és szeptember 2-án egy ember életét követelték.

kép: Government of Morelos

lead kép: then24.com

esőemberáradáshalálMexikóélet