Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Ida tornádókkal is "megajándékozta" New Jersey-t

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Ida jött, látott és tombolt, majd, ahogyan annak lennie kell, szertefoszlott. De sajnos maradványai sem voltak kegyesek, elöntötték többek közt New Yorkot, Pennsylvania egy jelentős részét, és New Jersey-t is.

kép: latimes.com

A maradványok azonban nem csak kifejezetten nagy mennyiségű esőt hoztak magukkal. New Jersey államban Ida nyomán 7 tornádót is regisztráltak, melyek közül 3 az EF3-as kategóriáig tornázta fel magát.

kép: Wellacrest Farms

Ebben az államban a tornádók nem olyan gyakoriak, így az itteniek sincsenek olyan mértékben felkészülve a megjelenésükre, mint nyugatiszomszédaik. A tornádók pusztításai nyomán szerencsére senki nem sérült meg, de az anyagi károkjelentősek.

Sok jármű és épület is megsérült, vagy megsemmisült, többnyire attól, hogy a szél által felkapott hordalék útjába került, de maguk a tornádók is dobálóztak a járművekkel.

kép: usatoday.com

Egy EF3-as szörnyeteg az állam leghatalmasabb tejüzemét is telibe kapta. A területen egyetlenegy istálló maradt ép, a többit vagy összedöntötte, vagy megtépázta a szél. Két hatalmas silót felborított, a többit megrongálta, tovább haladva pedig a közeli erdő egy részét is tövestől kicsavarta a szél.

kép: Monica Herndon-The Philadelphia Inquirer via AP

lead kép: Monica Herndon-The Philadelphia Inquirer via AP