Május 23. Csütörtök, Dezső

Ida elvette az áramot egész New Orleans-tól

null

Ida elvonult, ígyLouisianaszámára elérkezett az idő, hogy elkezdjéka károk felmérésétés a helyreállítási munkálatokat. Elsőként mindjárt azt, hogy visszaállítsák az áramszolgáltatást az állam területén 1 millió háztartás számára.

kép: AP

Ida 240 km/h-ás széllel landolt a szárazföldön, és mostanra már azt is biztosan lehet állítani, hogy a második legpusztítóbb hurrikán volt az állam történetében, csakKatrinavolt ennél is rosszabb. PerszeKatrinanem csak pusztító, hanem nagyon drága viharrendszer is volt, ezt a rekordot Ida még megdöntheti.

kép: today.in-24.com

Hogy pontosan mekkora károkat okozott, azt egyelőre nem lehet megmondani, ehhez akár hetekre is szükség lehet, hiszen számos olyan terület is van az államban a hurrikán útvonalán, melyeket egyelőre közúton lehetetlen megközelíteni.

Az áramszolgáltató azt ígéri, hogy a legtöbb fogyasztó számára 2-3 napon belül visszaállítja a szolgáltatást, ám sajnos szép számmal lesznek olyanok is, akiknek erre akár 3 hetet is várniuk kell. Hogy nehéz dolga van a szolgáltatónak, az nem is lehet kérdés.

kép: kxan.com

216 al-állomást, 207 távvezetéket és több mint 3 220 km távvezetéket tépett meg a vihar, ezek most üzemen kívül vannak, de olyan adótornyokat is a Mississippibe hajított a szél, melyek Katrinának is képesek voltak ellen állni. A probléma kiterjedt, hiszen számos települést kisebb – nagyobb részben érint, de New Orleans teljes területe is áramellátás nélkül maradt.

kép: PowerOutage.us

lead kép: Nick Wagner-Xinhua via Getty Images