Július 17. Szerda, Elek, Endre

Halálos áradás Alabama területén

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Alabama is heves esőzésekkel küszködik. Az USA államában szeptember 18 -ánérkezett el az a pont, amikor a víz már az utakon is keresztülhömpölygött, ezzel pedig jelentős közlekedési fennakadásokat okozottTuscaloosaterületén.

kép: wsfa.com

Persze a víz nem csak az utakon folyt keresztül. A helyi hatóságok jelentései alapján nem kímélte az Alabamai Egyetem kampuszát sem, a városban és több parkban is komoly károkat okozott.

kép: wilyo8

Az utakon hömpölygő víz az ijedt emberekkel összekeverve bizony nem szül sok jót. Ebben az esetben is ez történt, azok az autósok, akiknek járműveikbe beömlött a víz, az autók tetején kerestek menedéket, és ott várták a mentőalakulatokat.

A csapatoknak pedig nem volt könnyű dolguk, mivel mindössze 6 óra leforgása alatt több, mint 100 eseményhez riasztották őket. Szerencsére többnyire gyorsan meg lehetett oldani a veszélyes helyzeteket. Akadt azonban olyan is, melynél ez nem így történt.

kép: Tuscaloosa Police Department

Egy járművet a víz magával sodort egy csatornába, és az egy híd alatt rekedt meg. A mentőegységek az autót kiemelték, de a sofőr nem volt benne. A férfi holttestét egy nappal később, szeptember 19-én találták csak meg.

kép: whnt.com

lead kép: Tuscaloosa Fire and rescue