Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

17 beteg halt meg egy kórházban az áradás miatt Mexikóban

Világidőjárás
2021. szeptember 13. 08:00
null

Mexikó áradásai már többször is előkerültek. Most Tula városa járt nagyon rosszulHidalgoállamban, amikor a heves esőzések hatására a Tula és aRosasfolyók is kiléptek medrükből.

kép: AP Photo-Marco Ugarte

Nem csak villámáradás, hanem a folyók vize is betört a területre, és a pincéket, illetve az alacsonyabb területeken fekvő házakat is elöntötte. Komoly károk keletkeztek az autókban is, és a városban áramszünetet okozott a víz.

Ebben a városban egy kórház is helyet kapott, melyben maga az áradás is okozott károkat, de az áramszünet is érintette, ez pedig arosszabbiklehetőség volt. 41 beteget sikerült evakuálni, őket másik intézményekbe szállították át.

A kórházban Covid betegeket is ápoltak, köztük lélegeztetőgépen is voltak néhányan. Sajnos az oxigénellátó berendezések is leálltak az áramszünetben, ennek következtében 17 beteg vesztette életét az intézményben.

kép: AP Photo-Marco Ugarte

Az áradás több települést is érintett, mintegy 1000 embert kellett kitelepíteni. A hatóságok megnyitották aRequenaés azEndhógátakat, de egyes hírek szerint ezek kapacitásuk végéhez értek, már nem sokáig lesznek képesek megtartani az áradással járó víznyomást.

kép: REUTERS-Henry Romero

lead kép: AFP - getty

esőemberkórházhalálMexikóélet