Június 14. Péntek, Vazul

Újra durva áradás Törökországban - egy héttel a 6 halálos áldozatot követelő után

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

TörökországRizetartományában mintegy egy héttel ezelőtt súlyos, halálos áradások következtek be. Az elképesztő mértékű anyagi károk mellett sajnos 6 ember életét is követelte az áradás, kettő személyt pedig mégkeresneka hatóságok, hiszen a víz mellett földcsuszamlások is nehezítik a munkájukat.

kép: DHA

A heves esőzések azonban sajnos nem hagyják lélegzethez jutni Törökországot. Most a szomszédos tartományban,Artvinbanvolt özönvíz-szerű esőzés, mely azArhavifolyót áradásra késztette. Az eső és a folyó együttesen pedig igencsak feldúlták azArhavikerületet.

kép: hurriyetdailynews.com

Az autók elúsztak, sokszor csak atetejüklátszott ki a vízből. Ezt a terhelést nem bírták az utak és a villamosenergia hálózat sem,mindkettőbenjelentős károk keletkeztek. Az utak tekintetében ez odáig fajult, hogy tucatnyi környékbeli falut megközelíteni sem lehetett az áradás miatt.

Az áramellátás több, mint 3000 háztartásban a víz romboló hatása miatt megszűnt, de további 9650 fogyasztónál is ki kellett iktatni ezt az energiaforrást, egyszerűen biztonsági okok miatt. A július 22-én bekövetkezett eseményekben 15 embert kellett kimenteni a vízből, közülük egyet a romok alól, őt egyenesen a kórházba szállították, az állapota pedig stabil.

kép: youtube

Az időjárási szeszélyek és a szélsőségesen nagy esőzések a napokban erősen megkeserítik Törökország életét, és a sornak még koránt sincsen vége. A klímaváltozással szélsőségessé váló időjárás miatt az ilyen esőzésekkel világszerte számolni kell.

kép: Turkish Interior Ministry, AA

lead kép: yotube