Május 20. Hétfő, Bernát, Felícia

Újabb áradás és egy tornádó Németországban

Világidőjárás
2021. augusztus 20. 11:00
null

Alig több, mint egy hónapnyi időt kapott a természettől Németország és Ausztria arra, hogy fellélegezzenek és megemésszék azt a durva áradást, mely fél Európát feldúlta, most pedig már érkezik is a következő.

kép: N3rOn

Legalább 4sérülttel kellett számolni AusztriábanPinzgauésPongaurégiókban a heves esőzések következtében kialakult áradások nyomán. A villámáradások nevükhöz híven igen gyorsan érkeztek, és persze a sárlavinákat is megindították, amiknek köszönhetően többen is a járműveikben ragadtak az utakon.

kép: N3rOn

Buszokat is mentenie kellett a helyi hatóságoknak, de az áradás egy kisvonatot is lesodort a sínekről, és félig eltemette a törmelék között. Itt azonban szerencsére senki nem sérült meg.

Németországban már egy halálos áldozata biztosan van a hirtelen áradásoknak, és sajnos több személyt is keresnek a hatóságok. Mindannyian a Pokol-völgye elnevezésű túrázóhelyen voltak egyfa hídon, amikor azt elsodorta azáradás.

kép: Karin Wunsam

Ha pedig ez nem lenne elég, akkor az alsó -szászországiGrossheidetelepülésen 50 ingatlant rongált meg egy erőteljes tornádó. Az eseménynek szerencsére nincsenek sérültjei, de a helyi tűzoltóság vezetője példátlannak minősítette a vihar erejét a területen.

kép: dpa-Mohssen Assanimoghaddam

lead kép: news.in-24.com

viharklímatornádóemberáradásélet