Május 26. Vasárnap, Evelin

Tovább nőtt a törökországi tűzek halálos áldozatainak száma

null

Az erdőtüzek nyarát éljük, hiszen kiterjedten pusztítanak a lángok szerte Európában, de Ázsia és Amerika sem marad el mögöttünk. Idehaza nagy szerencsére a tűz nem fenyeget, de sok kedvelt turistaparadicsom is veszélybe került, vagy leégett.

kép: AP Photo/Emre Tazegul

Görögországban, vagy Szardínián sem rózsás a helyzet, de Törökország most küszködik történetének egyik legsúlyosabb tűzválságával. A szélsőségesen száraz és meleg idő miatt az Égei és a Földközi-tenger partvidékén pusztító lángok csaptak fel.

kép: AA

A helyi tűzoltóság külföldi segítséggel igyekszik visszaszorítani a lángokat, amiben eredményesek is, hiszen már 130 tüzet sikerült eloltani. Ettől függetlenül a maradék tűzfészkek pusztítanak és rombolnak. A halálos áldozatok száma pedig sajnos 8-ra emelkedett.

Több olyan települést is ki kellett üríteni, ahol turisták is szép számmal tartózkodtak, és mivel a szárazföld felé már nem lehetett menekülni, így a tengeren, hajókkal mentették az embereket. Azok sem jártak jobban, akik számára a tűz még engedélyezett egy kis időt.

kép: AFP

A félelem ugyanis biztosan elnyomja a kikapcsolódás lehetőségét, amin az sem segít, hogy a környező települések tengerpartjainál elővigyázatosságbólmentőcsónakokvárakoznak, hogy veszély esetén haladéktalanul megkezdhessék a városok kiürítését.

kép: Reuters

lead kép: AFP