Július 18. Csütörtök, Frigyes

Áradás és kolera Nigerben

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Június óta heves esőzések keserítik meg Niger életét. A nagy mennyiségben érkező csapadékkal a föld sem tud mit kezdeni, villámáradások és földcsuszamlások formájában igyekszik szabadulni tőle.

kép: UNOCHA Niger

A csapadék miatt kialakult áradásokban eddig nagyjából 100 000 ember szenvedett el kisebb, vagy nagyobb veszteségeket. Az ország területén 413 településen okozott károkat a víz, az anyagi veszteségek rendkívül nagyok.

kép: iStock-kozorog

A víz a területen nem csak elöntötte a házakat, hanem több ezer ingatlant egyszerűen összedöntött, vagy lakhatatlanná tett. Az áradás a fővárost is érintette, és sajnos az anyagi károkozás mellett eddig 60 halálos áldozatot is szedett.

Az áradásokkal azon felül, hogy kirívóan nagy anyagi károkat képesek okozni, és sajnos halálos áldozatokat is szednek, van még egy igen nagy gond. Az elárasztott területeken a higiénia is erősen visszaeshet, ebben az esetben pedig a betegségek is terjedni kezdenek.

kép: CGTN Africa

Niger esetében is ez történik, a víz magával hozta a kolera járványát is. Az egészségügyi hatóságok eddig 1770 esetet azonosítottak, és sajnos a kolera halálos áldozatainak száma már most 68 főt számlál.

kép: clicks.co.za

lead kép: Ministry of Humanitarian Action Tahoua