Június 14. Péntek, Vazul

Andalúzia is elúszott - egy óra alatt 45 mm csapadék hullott

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Nemrégiben beszámoltunk róla, hogyFranciaországban, egészen pontosanPignansvárosában a 100 mm-t is elérő csapadékmennyiség komoly áradásokat és rombolást hozott magával. Nos, a szomszéd sem úszta meg a heves esőzéseket.

Spanyolország a helyszín, igaz,Pignans-tóljelentős távolságra. Andalúziában ésBurunchelben, vagyis az ország déli részében romboltak a heves viharok, néhol komoly károkat is hagyva maguk után. Jelentősen érintettJaéntartomány és környéke.

Itt ugyanis augusztus 25-én olyan esőzések érkeztek, melyek egyes területeken 45 mmcsapadékkalis megszórták a földet egyetlen óra leforgása alatt. Ez pedig már bőven elegendő ahhoz, hogy jelentősen megemelje a folyók szintjét, és komoly villámáradásokat is kiváltson.

Jaéntartományban ez azzal járt, hogy az utakon az autók elszabadulva, a vízjátékszerekéntsodródtak, nem kímélve a házakat sem, ahova szintén beömlött a villámáradással megjelent nagy mennyiségű víz.

Emellett a földcsuszamlások és a hordalék is komoly gondokat okozott az utakon. Szerencsére sem sérültekről, sem halálos áldozatokról nem érkeztek hírek, de több utat is le kellett zárni, mert azok járhatatlanná váltak.

képek: Emergencias 112 twitter

lead kép: Government of Jaén