Május 21. Kedd, Konstantin

5 ember eltűnt az oroszországi áradásokban

Világidőjárás
2021. augusztus 28. 11:00
null

Oroszország igen hatalmas területen foglal helyet, vagyis az, hogy az egyik részén pokoli erdőtüzek pusztítanak, míg a másikon áradás rombol, egy kicsit sem meglepő, csak nehéz azt elképzelni. Ettől azonban még nem lesz jobb hír, ami történik.

kép: allthecities.com

Jelenleg Dagesztán hegyvidéki területein jelentenek gondot az esőzések. Bár maga a víz nem okoz különösebb károkat, az iszaplavinák, melyek az esőzések nyomán elindulnak sajnos már több eltűnést is eredményeztek.

kép: EMERCOM Dagestan

A hatóságok egy nagyobb turistacsoportot mentettek kiGunibskykerületében. A 15 fős csoport azonban nem a teljes létszám, két embert elsodort egy sárlavina, és sajnos az alakulatoknak nem sikerültrábukkanniegyikükre sem.

Ugyancsak sárlavina sodort el egy személyautót Levashinsky kerületben, melyben ketten ültek, őket is eltűntként tartják számon, ahogyan annak a teherautónak a sofőrjét is, melyet szintén egy sárlavina tüntetett el Kuppa faluban. Ez utóbbi esetben magát az autót megtalálták, a sofőrt egyelőre nem.

kép: Caucasian Knot

Urmaközségben azonban nem csak a sár, hanem a víz is komoly rombolást végzett. Itt egy ház teljesen megsemmisült, további 600 ingatlanban pedig komolyabb károk keletkeztek a víz és annakhordalékamiatt.

kép: mapcarta.com

kép: EMERCOM Dagestan

esőOroszországemberáradáshalálélet