Május 25. Szombat, Orbán

357 települést öntött el egyszerre a víz a monszun miatt Indiában

null

Indiában rendre gondokat okoznak a szélsőséges időjárási jelenségek. Ez előtt sem voltak ritkák a heves esőzések, sőt, a rekordmelegek sem, tehát nem arról van szó, hogy egészen újkeletű jelenségről lenne szó. Pusztán a gyakoriság emelkedik, aminek köszönhetően a védekezés és a helyreállítás is egyre nehezebbé válik.

kép: skymetweather.com

Az ország életének és gazdaságának szerves része a monszun, hiszen ezen esőzések nélkül India gazdasága összeomlana. Csakhogy az eső mennyisége sokszor túlzó, ami elképesztő károkat képes okozni a területen.

MostBundelkhandrégiót érte csapás, ami azért szokatlan, mert ezen a területen rendszerint az átlagot is csak alig éri el a csapadék mennyisége. A heves esőzések hatására most azonban a folyók is kiléptek medrükből, és a villámáradásokkal is számolni kellett.

A régió viszonylag alacsonyan fekszik, vagyis a víz szempontjából nincsenek éppen nyerő helyzetben. Ez is közrejátszik abban, hogy a területen jelenleg 357 települést öntött el az áradás, ebből 97 megközelíthetetlenné vált a víz miatt.

Az elöntött településeken iskolák is üzemeltek, ezeket teljesen bezárták.Sérültekről,vagy halálos áldozatokról egyelőre nem érkeztek jelentések, de az állam felszólította a helyi hatóságokat, hogy igyekezzenek “szemmel tartani” mindenkit, aki az érintett területeken él, hiszen az áradás mértéke a monszun időszak miatt még növekedhet.

képek: Str-Xinhua

lead kép: Str/Xinhua